Award No.2 és 3.


Újabb díjat kaptam, ezúttal a drága cukorfalat Broccolitól, és innen is nagyon köszönöm, tündér vagy!<3 Aki unalmas élet-szilánkjaimra kíváncsi, az a továbbra kattintva szenvedhet. [vannak képek. fura képek. inkább nem mondtam semmit.]
#update: Scale, te édes cukorborsó, neked is köszönöm:3


eTIZENEGY RÉMESEN ÉRDEKES DOLOG RÓLAMg

1. Péntek este, hazafele menet, láttam egy írógépes táskát, és nagyon tetszik, és szeretném, csak iszonyatosan drága.
2. Minden egyes alkalommal, amikor látok egy Hannibal plakátot, instant sikítóroham tör rám.
3. Szeretem a barackos Túró Rudit.
4. A házunk mellett járó buszok a frászt hozzák rám, amikor puffognak egyet. Csak úgy random. Ráadásul tele vannak szétphotoshoppolt politikai hirdetésekkel. Duplán.
5. Előző héten az IKEÁban tanúja voltam, amint egy anyuka azt mondta a fiának, hogy „ne hagyd ott a piros csirkédet”. Kiderült, hogy egy plüss angry birds figurára gondolt.
6. Új mániám a szürrealizmus.
7. Nagyon szép volt ma a naplemente, az egész ég szürke, és kék, és bordó, és lila volt, különös elegyet alkotva.
8. Nézzétek meg a Kutya különös esete az éjszakában-t a Centrálban, mert jesszusomdeirtózatosanfantasztikusvolt
9. Most fogok nekiállni a Hannibal új részének, bár sejtek pár dolgot vele kapcsolatban
10. Újabban Parti Nagy Lajos idézeteinek a függője lettem
11. Életcélom, hogy telespammelem mindenki chatjét mindenféle fangirlködésekkel.

eTIZENEGY KÉRDÉS A DRÁGA BROCCOLITÓLg


1. Melyik volt az első könyv, amit egyedül olvastál ki?
Azt hiszem, hogy egy Tündéri Lonka című realisztikus, könnyfakasztóan költői muffincsokrokba szedett mű lehetett, bár nem biztos, hogy ezt a könyvek csoportjába sorolnám… Az legelső, amire emlékszem, és nagyon tetszett, az a Fairy Oak, ami két ikertestvérről szólt, akik szöges ellentétei egymásnak. Egy mágikus faluban laktak, és én mindig a sötétebbik lányra szerettem volna hasonlítani.

2. Ismersz-e olyan művészt, aki szerinted feleannyira sem híres, mint kellene lennie?
Az összes blog szerzője, akit követek, mert mindannyian annyira fantasztikusak, és megérdemelnének egy kis hivatalosabb elismerést is. Ezen kívül rengeteg egyéb fotós, író, ruhatervező, grafikus, szobrász, énekes, zeneszerző, akiket tisztelek.
A metró aluljáróban volt egy hajléktalan, aki grafikákat készített. Ott a padlón, a zajban, teljesen belefeledkezve a művészetbe, a munkájában élt, a befolyó pénzből pedig nagy valószínűséggel művészeti eszközöket vett. A keze alól elképesztő munkák kerültek ki, sötét, elborult álomképeket ábrázoltak, amik az avantgárd, és a romantika határán billegtek. Azután, decemberben eltűnt onnan. Nem tudom, hogy mi történt vele, de egyszerűen elképesztő dolgokat rajzolt, és, ha egyáltalán még életben van, akkor ő teljességgel megérdemelné.

3. Sorolj fel 5 tulajdonságot, amit fontosnak tartasz, és hozzá 5 embert, aki szerinted megtestesíti azokat!
Nagyon-nagyon nagy bajban vagyok most, és rengeteget gondolkoztam ezen, de…
Hűség (a nagymamám)
Nyitottság (az anyukám)
Kitartás (a nővérem)
Tehetség (te, aki olvasod)
Szenvedély (a nagypapám, akit örökre tisztelek, és rettentően hiányzik)

4. Van-e olyan álmod, amiről tudod, hogy soha a büdös életbe' nem fog teljesülni? (team optimizmus)
A legtöbb álmom sosem fog teljesülni. Erre valóak az álmok. [ez most rettentően pesszimista volt] Nem hinném, hogy teljesül a színházhoz kötött vágyam, pedig nagyon-nagyon szívesen dolgoznék dramaturgként. Nem fogok kiköltözni Londonba, vagy egy kis, eldugott franciaországi faluba, és nem fogok egy téglaépítésű pici sorházban élni boldogan, mert nem vagyok az a típus. Nem tudom , milyen típus vagyok, de jelen pillanatban a jövőmet egy pszichiátrián tudnám elképzelni.

5. Nyisd ki a kedvenc könyvedet az 58. oldalon. Mi a második mondat?
Képtelen lennék egyetlen egy könyvet kinyitni, ezért lustaságom, és rajongásom jeléül a mellettem csücsülő Ensemble c’est tout-ot választottam. Camille nem mozdult. [annyira ikonikus, és gyönyörű ez a mondat, nem?]


6. Tegyük fel, hogy ez az utolsó napod a földön. Mit tennél még meg feltétlenül, mielőtt megszűnsz létezni?
Megölném magamat, azt hiszem, és hagynék egy búcsúlevelet. Képtelen lennék létezni úgy, hogy tudom, mennyi van még hátra. Az órákon idegeskednék, a búcsúzás pedig sosem volt az én asztalom. A búcsúk csak még rosszabbá tesznek mindent, az utolsósága rettenetesen szomorúvá fűszerezi őket, és én ezt nem tudnám megtenni. Nem tudnám végignézni, ahogy az emberek, akiket szeretek, sírnak, miattam. Nem tudnék semmit mondani, és nem akarnék úgy megmaradni bennük. Nem akarnám, hogy a távolodó alakom legyen az utolsó emlékük rólam.
A kimondott szavakkal nem tudok bánni, elúsznak az irányításom alól, így inkább írnék valamit minden embernek, akiket egy kicsit is szerettem. Belerejteném egy barnásodó borítékba, ráírnék egy drámai kifejezést, és a mellkasomra hajtanám. Kitennék egy utolsó blogbejegyzést, azután egy revolverrel a kezemben bezárkóznék a fürdőszobába. Vagy elvágnám a saját torkomat. Vagy belefulladnék egy tóba. Vagy leugranék egy épületről. miért vagyok ilyen kreatív, ha erről van szó?

7. Egy szőke, drámaian szétszaggatott ruhájú szőke szépség vagy, akit elraboltak. Ki mentsen meg és hogyan?
Benedict Cumberbatch. Vagy Misha Collins. Vagy Hugh Dancy. Vagy Leonardo DiCaprio. Vagy Kurt Cobain. Vagy a többi ezernégyszázhuszonhat élő, vagy holt, igazi, vagy fikciókban élő férfiszemély, akikbe indokolatlan módon beleestem.
A karjaikban vigyenek le a toronyból, vagy ki az erdőből, és ne érdekelje őket, hogyha hónapok óta ott rostokolok, akkor nem tűnök túl higiénikusnak, és legyenek irtó kedvesek.
Nem, nagy valószínűséggel saját mary sue-képességeimre kéne hagyatkoznom, így éljenek a feministák! felkiáltással lesóznám/vassal megpöckölném/leszenteltvizezném a szörnyet, aki elrabolt, és elrohannék. Azért valamelyikük odajöhetne értem legalább kocsival, vagy valami.

8. Szíved szerint milyen stílusban öltöznél a mindennapokban, ha tehetnéd?
Legszívesebben viktoriánus kori habos-babos, kicsit gót ruhakölteményekben flangálnék jobbra-balra, de mivel az emberek furán bámulnának rám, és eléggé drágák, nem hordok ilyesmit. Meg hát, az óriási szoknyám miatt nem férnék be a villamos keskeny ajtaján, a busz után futásról ne is beszéljünk. Ráadásul úgy járnék, és néznék ki bennünk, mint egy retardált fóka…
Ezen kívül a rémesen pasztellszínű, virágos mintás fodros szoknya, fehér csicsás blúz, makulátlan bakancs stílus áll közel a szívemhez, amit csak tumblr-ön látni… De a fandomos uniszex pólókkal is ellennék, vicces feliratokkal, és slasher képekkel, csak sajnos ezeket szintén csak tumblr-ön látni.

9. Miben tartod magadat a legtehetségesebbnek?

Ööö… Valamiben tehetségesnek érzem magamat?

10. Melyik 3 magyar és angol szó szerinted a legszebb és a legcsúnyácskább?
Hűha. Egy elmondhatatlanul óriási lavinát indított el ez a kérdés a fejemben, ami most fagyosan folyik végig az elmémben. Magyarban teljesen szerelmes vagyok a szilánk szóba, szerintem gyönyörű. Ezen kívül a… *töri a fejét* melankólia, és a porcelán. A legcsúnyább pedig, ami most hirtelen eszembe jutott (biztos vagyok benne, hogy van ennél rondább), a kócsag, az ablak,és a készülék.
Angolban annyi gondom van mindössze, hogy az egész nyelvbe százszázalékosan szerelmes vagyok, bár a szókincsem elég gyatra,  így elég nehéz lesz választani, de a legfülgyönyörködtetőbb szerintem a fairy tail (tudom, hogy ez nem egy szó, hanem kifejezés, de ettől vonatkoztassunk egy irinyó-pirinyónyit el), a something, és az useless. A legcsúnyább a salt (nem tudom, de nem tetszik), a shirt, és a funeral (utálom ezt a szót, a világ legelcseszettebbike. Most komolyan, beletenni a a temetés szóba, hogy fun. K o m o l y a n .)
De tuti vannak jobban, meg rosszabbul csengő szavak.

11. Ha meghalnál, hogyan szeretnéd, hogy emlékezzenek rád?
Az embereknek van az a szokásuk, hogy miután egy ismerősük meghal, csak jól emlékeznek rá. És ez nagyon-nagyon fájdalmas dolog. Kitörlődnek a bosszantó emlékek, porosodva a sarokba dobálják őket, és minden más jó tulajdonsága előtör, még akkor is, ha az életében nem foglalkoztak egyáltalán vele. A halál egy szinten megváltás, bár akkor már teljesen mindegy. Így tudom, hogy torz képként fogok tükröződni az utókornak.



eTIZENEGY KÉRDÉS A CUKORFALAT SCALE ÁLTALg

1. Mitől félsz a leginkább?
Őszintén? Mindentől.
A megőrüléstől, a szeretteim elvesztésétől, az ismeretlentől, az árnyékoktól, a bogaraktól, az egyedülléttől, hogy egy napon mindenki elfordul tőlem, a szavak fájdalmas erejétől, amik egy pillanat alatt ledönthetnek egy évekig építgetett önbizalomfalat, a nyílt terektől, a pánikolástól, a betegségektől, a tűztől, a felém repülő labdáktól, a keselyűktől, és a zuhanástól.

2. Melyik szín illik a legjobban hozzád?
A sötétvörös vérszín, vagy az óceán mélyén megtalálható királykék.

Szerelembe estem Broccoli fotográfiáival
3. Melyik szín illik legjobban a mostani hangulatodhoz?
Sikátorderengésű opálosan fénylő koromfeketeség.

4. Ha ókori görög isten lehetnél, melyikük szeretnél lenni?
Az a baj, hogy nem igazán vagyok otthon bennük, de az eddigi ismereteim szerint (és drága google barátunk segítségével) Io [akit tehénné változtattak]. Na jó, nem Nüx, az éjszaka istennője.

5. Volt-e fiatalabb korodban olyan színész, akibe "szerelmes" voltál?(Tekintsünk el a hálivúdiaktól, meg a Ben-Tom Hiddleston párostól és társaiktól.)De hát Ben… *kitörölget egy könnycseppet a szeméből*
Ó, rengeteg elérhetetlen emberbe voltam szerelmes, de most is vannak egy páran (bár a mostaniaknál nem csak az ország- és nyelvbéli különbség lenne erős hátrány, de a születési dátumom is, mert a zömük sajnos már nem élt akkor sem). Az első azt hiszem, hogy Keanu Reeves volt. [az nagyon rég volt.] Majd Keegan Allen. [ó, a drága tinisorozatos korszakom, amely nem is volt olyan rég] Meg Jensen Ackles. Meg Misha Collins. [ő még mindig. és örökké.] Meg Hugh Dancy. Meg ezernyi másik ember a világ másik végéről, vagy a múlt évezredből. [and… and… BEN.]

6. Kitör a háború. Menekülnél vagy harcolnál? Ha menekülsz, akkor hova?
Attól függ, hogy miért háborúzunk, és kik ellen. De ha annyira nem fontos számomra az, amiért támadunk, vagy amiért az ellenség megtámadott minket, akkor menekülök. Külföldre. Londonba. Ha az ufók támadtak meg, akkor az szívás.

7. Melyik volt életed eddigi legszebb korszaka?
A gyerekkorom, amikor még tudatlan voltam, és nem gondolkodtam feleslegesen, és boldog voltam, és folyamatosan nevettem, és nevettem, és nevettem.

8. Kiderül, hogy életed nagy szerelme az Interpol elsőszámú körözött bűnözője. Feladnád?
Igen. De mielőtt megtenném, beszélnék vele, mert meggondolatlan vagyok, és ő meggyilkolna, majd elszökne onnan. Happy end.

9. Könyv vagy e-book?
Könyv.
Nincs annál nagyszerűbb érzés, amikor már görcsöl a karod, és tizenötféleképpen próbáltad már fogni a könyvet, de vagy nem bírtál lapozni, vagy túl messze voltak a lapok, vagy beárnyékolta az egyik oldal a másikat, vagy egyszerűen csak elzsibbadt a másik karod. Engem megnyugtat.

10. Híve vagy az egészséges életmódnak? Ha igen, miért? Ha nem, miért?
Szerintem alapjába véve egészségesen élek, de nem gondolkodom azon, hogy most mennyit kéne mozognom, hogy kiegyensúlyozottan éljek, és nem tervezek semmi paleolit-diéta-szerűséget. Azt csinálom, ami éppen jólesik, és ha abban a pillanatban egy tábla csoki, vagy egy gyümölcssaláta megevése az, esetleg egy kiadós futás, akkor azt teszem, és kész. Bár ez lassan, de biztosan kezd felborulni.

11. A városodban gyilkosság történik, te olvasol róla az újságban. A rendőrök nem haladnak vele, esetleg érzed, hogy rossz embert tartóztattak le. Eszedbe jutna valaha is olyan, hogy unalmas óráidban kinyomozod a tettes kilétét? Ha igen, hogyan állnál hozzá? Amolyan sherlockosan, vagy mondjuk egy CSI módjára?
Túlságosan félnék attól, hogy belekeveredem, de nagy valószínűséggel jobb is, ha távol maradnék tőle, mert az ilyenekhez kéne egy kis minimális kémiatudás, ami nekem tudtommal nincs. De ha mégis, valamilyen természetfeletti oknál fogva nekikezdenék, akkor sherlockosan.

eTIZENEGY UNALMASSÁGOS KÉRDÉS BY MEg
1. Melyik művészeti stílus áll a legközelebb a szívedhez?
2. Mi az a szám, ami mindig jókedvre derít, és melyik az, amin minden esetben sírsz?
3. Ugye, hogy a minimalacok milyen kis nyumorgatnivalóancukormuffinadmirálisok?
4. Ha lenne egy Tardisod, hova, és milyen idősíkba utaznál vele?
5. Hogy nézel ki?
6. Melyik érzelem fejez ki téged a leginkább?
7. Melyek azok a dolgok, amik a legjobban fölidegesítenek?
8. Ha te szervezhetnéd meg a saját temetésedet, milyen lenne, hova temetnének, mi lenne a sírodon? (legyünk morbidak)
9. Mi volt előbb: a tyúk, vagy a tojás?
10. Hiszel-e a véletlenekben, vagy a babonákban?
11. Melyik a világ legmegnyugtatóbb helyzete?


eSZERENCSÉTLEN KIVÁLASZTOTTAIM LISTÁJAg

Mindenki, aki itt van, és elolvasta ezt a sok-sok betűt, mert kíváncsi vagyok rátok, hogy vagytok, kik vagytok.
Ezen túl triplán ajánlom őket a csodás Mentának, a rettenetesen kedves Reyklaninak, a fantasztikus Scalenek, a drága ThiaDarknak, és megszegve a szabályokat, vissza a cukorfalat Broccolinak, mert mindnyájan rémesen zsenik vagytok.
Vigyétek blogra, írjatok kommentben, hagyjátok figyelmen kívül, és mosolyogjatok.

Címkék: ,

2014. április 6., vasárnap @ 22:14 / 7 tejbegríz


« régebbiek újabbak »



Copyright ©. Layout by TeaCakeHouse.
Please view with Google Chrome in a screen resolution of 1280 x 800.
Picture from: Tumblr All rights reserved 2011 - Infinite.