Leginkább satöbbi


Pár /sok/ órával ezelőtt itt ültem még /már?/ pizsamában, post-punk zenékkel és brownie-val karöltve, és eszembe jutott, hogy illene egy ilyen új év van, tűnjön úgy, mintha lenne friss, éljen! típusú bejegyzést csinálnom, szóval most itt van. A vágás alatt némi unalmas statisztika, Oscar-beszéd szintű imádathalom, bocsánatkérések, tervek, fogadalmak, és a legfontosabb a legvégén: kérdések nektek, hogy fejlődni tudjak.



   

MI TÖRTÉNT 2014-BEN?

~ A blog életében logikusan az volt a legjelentősebb, hogy megszületett. Március 4-én került fel az első bejegyzés /ami rém rossz. nehogy vissza merj görgetni. n e h o g y. m e g g y i l k o l l a k./, azóta kisebb-nagyobb döccenésekkel látogatható.

~ Eddig négy fandomból olvasható összesen 19 bejegyzés {ami rémkevés, és rémrossz, veszettül szégyellem magam}/4 bejegyzés az idő folyamán törlésre került minőség-, illetve témabeli okok miatt/:

·      A legkevesebb példányt az In the Flesh sereg/nek csúfolt valamije/ tudja felmutatni: összesen egy szörnyű hurt/comfort született a fandomból, a Cím, erre viszont elég pozitív volt a visszajelzés.
·      Júniusban kezdtem el Supernatural történeteket írni, amit egy darabig rémesen elhanyagoltam, arányaiban viszont Dean és Castiel kapcsolata ihlet meg a leginkább, (bár pontosan azóta történtek óriási kihagyások a blogon, hogy csúful beléjük szerettem). Fun fact, hogy ők voltak az első slash páros, akit shippeltem. A legtöbb kommentet amúgy a lightning could strike kapta, ami óriási meglepetés volt számomra, egyébként pedig ez a novella a legjobb a komment/megjelenítés arányban: minden második ember írt valami kedves megjegyzést olvasás után.
·      Az NBC Hannibal háza tájáról összesen négy történet készült el. Ezek közül (rohadt nagy meglepetésemre) az Óda Hanciról volt a legnépszerűbb: ez kapta a legtöbb megjelenítést, és kommentet is a fandomból, a legfurcsábban mégis az érint, hogy a pihent versecske a megjegyzések tekintetében a blogon föllelhető bármelyik történetet übereli.
·      A legtöbb fic a BBC Sherlockból olvasható, hét csapnivaló szörnyűségen lehetett átrágni magatokat. Kommentek, és kattintások számából is az I don’t wanna lose controlt szerettétek a legjobban, máig is ez az egyetlen történet, amit elfogadhatónak gondolom a fandomból, erről biztosít, hogy ennek a bejegyzésnek van a legtöbb oldalmegjelenítése is úgy alles zusammen.
·      Ezen kívül (amit számításba se kéne vennem, de én megteszem) három darab díjas masterpost volt olvasható, amikben gátlástalanul magamról beszéltem. A „legnépszerűbbnek” az önsajnáltatós-szép-képes Award No.2 és 3 tűnt, amit még linkelni sem merek.

~  Teljes dizájnváltás kétszer történt: a blog a most is látható sablonnal kezdett, majd áttért egy sötétebb, margarétákkal díszített témára, végül visszatért a jelenlegire, mert sokkal átláthatóbbnak, letisztultabbnak, és szebbnek gondoltam ezt a kódot.

~ És itt vagytok ti: 33 gyönyörűség követi jelenleg a Cup of Tea Fic-et, nap, mint nap megsiratgat 118 megjegyzés, az oldalmegjelenítések száma pedig már túlhaladta a tizenkétezret. Amikor belefogtam ebbe az egészbe, elképzelhetetlennek tűnt az a szeretet, amit tőletek kapok, és, hogy valakit tényleg érdekelni fognak a lepötyögött soraim. A visszajelzések pedig újra meg újra meglepnek, inspirálnak, és rengeteget jelentenek, legszívesebben minden szavatokat kinyomtatnám, és mosolyogva kihelyezném a falamra. A lényeg, hogy hihetetlenül csodálatosak vagytok, és túl sok dolog van, amit nektek köszönhetek, és nem tudom elégszer kifejezni, úgyhogy. *nagyöleléés*


MI FOG TÖRTÉNNI 2015-BEN?

~ First by first, továbbra is elérhető maradok azokon a közösségi oldalakon, amiket jelenleg használok, így, ha szerencsétek van, (és ha nem próbálok újra eltűnni, és antiszociális remeteéletet folytatni egy pohár banánturmix becses feleségeként) elérhettek természetesen eme blogon, ask.fm-en, twitteren, tumblrön, 8tracks-en, és az általam leginkább megszeretgetett emailen is [ami változatlanul az elmepalota@gmail.com], ha valamit akartok szerény személyemtől. *gátlástalan önreklám vége*

~ Ígérem, hogy nem fogok eltűnni három hónapra, meg ilyesmi, a január-februárom kissé húzós lesz a felvételi miatt, de második félévben mindenképpen próbálok aktívabb lenni. Szóval megfogadom, hogy legalább, és tényleg legalább, havonta frissíteni fogok, de próbálok minél többet, távlati cél, hogy hetente érkezzen valami új, denoshát. Távlati.

~ Próbálom formálni a stílusomat, jelenleg nem tudom, hogy merrefelé, vagy úgy egyáltalán micsoda, de mindenképpen kissé le akarom venni az egészről a maradék modorosságot, mert már engem idegesít a dolog.

~ Ezen túl nyáron fordításokkal akarlak ellepni benneteket, mert remélhetőleg [léci-léci] fölvesznek kéttanra, én pedig gyakorolni kívánom az angolt, addig is. Javaslatokat szívesen várok, bár nekem is elég sok ötletem van.


~ Ezután történetek fandomokra bontva, amiket a közeljövőben, és az évben tervezek írogatni:

·      A közelben látszódik újabb fangirl-könnyeim serege a How to Get Away with Murder iránt, ami asdfgrhjk. Jelenleg egy rövid kurva-költői songfic kereteződik a fejemben Connor életéről /meg Oliverről of course/.
·      Remélhetőleg sikerül megvalósítanom egy rém-angst kórházi In the Flesh AU (mini?) regényt, amelyben a rákkal küzdő Simon, és az öngyilkosságot elkövetett Kieren egy kórterembe kerülnek (vagy valami.), valamint kisebb szösszeneteket is akarok írni a zombikkal, mert változatlanul lenyűgöznek.
·      Supernaturalból továbbra is túltengek, így a nagyon közel van a publikáláshoz az impresszionista, Purgatóriumban játszódó Szívzene, amiről mondanom sem kell, hogy kísérleti, meg a Memento Mori című (kis?)regény első fejezete. Utóbbiban Dean és Castiel szomszédok, mindketten a múltjuk elől menekülnek, és rohadtul szeretik egymást. És hurt/comfort, meg minden. Lehet, hogy újrakezdem az egészet. Ezeken kívül kész van három oldal egy másik miniminiminiregényből, amiben Castiel megőrül, Deannek pedig elege van, így depresszív roadtripbe fognak.
·      True Detective reakció-egypercesek hirtelen pillanatokban érkeznek esetleg, ezeket kéretik nem komolyan venni.
·      A Hannibal pedig fantasztikus, csak nagyon-nagyon kevésnek érzem magamat ahhoz, hogy valamit hozzátegyek, ennek ellenére egy megtalált májusi vázlat okán gondolkodóba ejtett egy szomorú kávéházi AU gondolata, amúgy is régen dolgoztam velük.
·      A BBC Sherlock kapcsán pedig be kell vallanom, nem hiszem, hogy lesz több dolog a fandomban. Voltak terveim, volt kedvem, aztán ez egy idő után elillant, és beleuntam, majd egyre inkább elfordultam az egésztől, leginkább Steven Moffat nőgyűlölő, homofób, arrogáns hozzáállása miatt, de szerepe volt a csapnivaló harmadik évadnak is a dologhoz. A megmaradt történetek fennmaradnak természetesen, de nagy csodának kell történnie ahhoz, hogy újra alkossak/olvassak ilyesmit.
·      Jelenleg olvasom a Good Omens-et, egyelőre teljesen beleestem az egészbe, ha a végén is így állok vele, akkor remélhetőleg viszontlátjátok majd a drágákat a blogon is.
·      Amúgy pedig, ha bármit szeretnétek olvasni, akkor comissiont szabad kérni, sőt.


MIT AKARTOK, HOGY TÖRTÉNJEN 2015-BEN?

Mivel nem tudom, vagy akarom százszázalékosan szimpla statisztikákból megítélni azt, hogy mit szeretnétek, a megkérdezésetek nélkül, én pedig mindenképpen fejlődni szeretnék, így, ha gondoljátok, kitölthetitek az alább terpeszkedő kérdőívet, névvel-név nélkül, hosszan-röviden, etc. Ezt a fajta kérdezősködést már egy ideje tervezek, de nem voltam elég bátor hozzá, de most itt van, és tényleg nagyon nagy segítség lenne. c:

1) Melyik a kedvenc történeted?
2) Melyik az a történet, ami legkevésbé fogott meg? [ne mondd, hogy semelyik, mert megeszlek.]
3) Milyen fandomokból szoktál olvasni azok közül, amik fellelhetőek a blogon, és azok közül, amelyek nem?
4) Honnan keveredtél ide, és mióta vagy itt?
5) Mi az, ami tetszeni szokott a ficeimben, valamint mi az, amit utálsz? (és ne mondd, hogy nincs ilyesmi, mert van.)
6) Mi az, ami tetszik magában a blogban, és mi az, amit utálsz?
7) Min kéne javítanom/változtatnom, és mi az, ami pont, hogy maradjon úgy, ahogy van?
8) Milyen típusú (angst, fluff, stb.) történeteket olvasol a legszívesebben, és milyen hosszúságban?
9) A fenn felsorolt tervezett történetek közül mely(ek) az(ok), ami(k) a legjobban érdekelné(nek) téged?
10) Egyéb dolog, kérdés, észrevétel, bármi?

És továbbra is nagyon köszönök mindent, hihetetlenül cukik vagytok, késős boldog karácsonyt mindannyiótoknak, és macskákban, meg teában gazdag új évet. *nagyölelééés#2*

Címkék: ,

2015. január 2., péntek @ 23:22 / 2 tejbegríz


« régebbiek újabbak »



Copyright ©. Layout by TeaCakeHouse.
Please view with Google Chrome in a screen resolution of 1280 x 800.
Picture from: Tumblr All rights reserved 2011 - Infinite.