Ajánló, tejszínhab, minden


Ez a nap is eljött, és a blog ma tölti az első szülinapját. Pontosan egy évvel ezelőtt került fel az első bejegyzés, ami egy igen szar fanfic, de azért örüljünk neki. Így jött az ötlet, hogy megemlékezésként összeszedjem az ultimate kedvenceimet, és egy csokorban átnyújtsam nektek.
Szóval, óriásajánló blogszülinap edísön; a legkedvencebb filmjeim, könyveim, sorozataim, 8tracks-mixeim, fanficeim, youtube videóim, valamint videózóim, a végén pedig kiborulok, hogy mennyire aranyosak is vagytok mind.♥ Hosszú napotok lesz.


AJÁNLÓ. TEJSZÍNHAB. MINDEN.

FANFICEK

[angol nyelvűek, mert magyarból egyrészt nem akarok senkit megbántani, másrészt túl sokat, és túl jókat olvastam ahhoz, hogy összeszedhessem őket. úgyhogy ezekre marad az első benyomásokra alapuló szintén imádnivaló gyorsajánló itt balra, meg a linkcserés sarok.]
{illene-e szólnom, hogy izé, Destiel & Siren-trash vagyok?}
Amúgy Raistlin ficajánlója elég menő, és csodálatos történetek vannak benne, meg ilyesmi, itt elérhető (ha esetleg valaki még nem látta volna c: )




T H R E E ‘ S  A  C R O W D
írta strangenessandcharm
[magyar fordítás itt]
Destiel \ NC-17 \  angstba hajló valami \ 25 500 szó
Magyarul beleszerettem, angolul pedig örömmel feleségül mentem hozzá, és tessék shippelni minket.
Egy szellem szemszöge. Tudnivalók: rémszimpatikus, és rémplátóian bele van esve Dean Winchesterbe, aki viszont Castielt szereti. És sírsz, és nevetsz, és folyamatosan pofoz, a gyomrod pedig a torkodban van.

I  L I K E  Y O U  ( L I K E  M E )
írta Carmexgirl
Destiel \ NC-17 \ flufffff \ 11 195 szó
Dean egy cuki kávéház boldog tulajdonosa, és egyáltalán nem szeret bele a Ballonkabátos Férfibe. Egyáltalán.
Én pedig nem szerettem bele a sztoriba, {á, dehogy,} annak ellenére, hogy közel sem tökéletes, de annyira rémesen édes az egész, hogy tejturmixot akarok csinálni belőle.

G H O S T  D A N C E
írta omphalos
Destiel \ NC-17 \ nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon angst \ 51 194 szó
Köhécsel, kapar, olvas, imád. Iszonyatosan óvatos, és iszonyatosan fáj, és iszonyatos amúgy is minden, tejóég, két éjszaka alatt elolvastam, azután pedig csak remegve feküdtem, és próbáltam feldolgozni.
Deant megszállja Michael. A történtek után egy mentálisan ronccsá vált üres porhüvely lesz, Castiel pedig ápolja akár egy életen át.
Le akarom fordítani a nyáron, ha fölvesznek kéttanra. Akarjátok, hogy fölvegyenek kéttanra.

PEANUT BUTTER- PUMPKIN WEDDING CAKE
írta Sparseparsley
Destiel \ NC-17 \ *meghatározhatatlan hörgés* \ 30 784 szó
Dean abban a sztriptízbárban pincérkedik, ahol Anna a lánybúcsúját tartja. Ekkor jelenik meg Castiel, akibe Dean persze, hogy teljesen beleszeret, és aki persze, hogy Anna jegyese. Nos… majdnem.



T H E  S U B L I M E  M A C H I N E
Siren \ R \ szomorkás hurt/comfort \ és basszus \ 3242 szó
Basszus, és nem mondok egyebet, mint, hogy ez a fandom legszebb fice. *káromkodik egy sort, és a pokrócát markolássza*

“ H E ‘ S  B E A U T I F U L “
Siren \ PWP \ PG-17 \ 1740 szó
Mert mire másra használná azt a szót az ember, hogy szeretkezés…?

G E N D E R  T R O U B L E
Siren \ PG-13 \ domestic fluff \ 1140 szó
Ez a világ legcukibb dolga. és olvasás közben majdnem belefulladtam egy bögre teába egy indiszkrét nevetőgörcs miatt.

U N D E A D  S O C I A L  J U S T I C E
Siren \ PG-13 \ fél-AU \ istenemistenemistenem
Ez volt az a pont, ahol az előbb említett teát magamra borítottam, miközben bébi sárkány hangokkal körítve szivárványokat hánytam.
Ez egy mindenkinek-tumblrje-van!AU. És ha elolvastok valamit a listából, ez legyen az.(✿◠‿◠)

FILMEK
(csak a shippelt drágákkal teliek, mert amúgy ugye tudjátok, hogy ennek a listának sosem lenne vége, így sem lesz vége soha, a francba)
{ha jófej leszek, valamikor akár még ficeket is fogok írni belőlük, vagy mi}

THE THEORY OF EVERYTHING
Film Stephen Hawking életéről.
Egy hete láttam moziban, és azóta szerelmesen pislogok mindenki felé, hogy jöjjenek el velem még egyszer, mert nem gondoltam volna, hogy ez ennyire fantasztikus: a képi világa zokogtatóan gyönyörű, a színészi játék eszméletlenül durva, és ó istenem, a zenéjét hallgatom már hosszú napok óta. [és ez idegesítően rímelt] Megható, mindenfajta klisé nélkül, és tényleg nagyon-nagyon érdemes elkocogni rá az egyik moziba, ahol még játsszák.
[btw ugye nem csak én vagyok ennyire megszállott, és Stephen meg Brian tényleg teljesen shippelhetőek, mármint b a s s z u s, tudom, hogy RPS, de… nézzetek rájuk?! (▰˘◡˘▰)]

THIRD STAR
Benedict Cumberbatch, és brühühü.
Biztos vagyok benne, hogy ennyire filmen még nem zokogtam: a végén a tévére mutogattam, és sokkos állapotban ültem… még most is sokkos állapotban ülök. Film az életről, film egy utazásról, film egy betegségről, film a barátságról, film a halálról, mindenfajta modoroskodás nélkül.
[shippelt páros Miles és James, és nem én vagyok az egyetlen ember a világon, aki szerint összevalóak *pezsgőt bont, és teleaggat mindent szerpentinnel*]

KILL YOUR DARLINGS!
Másfélórányi tömény inspiráció beat-köntösben, és Daniel Radcliffe
Életrajzi dráma Allen Ginsberg egyetemi éveiről, és Lucien Carrhoz fűződő szerelméről { s h i p }, és én konkrétan zokogtam a gyönyörűségtől. Az egész rettenetesen nagy hatással volt rám, és amúgy is beat irodalom.( ´∀`)

PHILADELPHIA
A film, ami végleg a slash felé repített
Kiborító, de úgy gondolom, hogy meg kellene néznie mindenkinek egyszer; nem azért, mert egyszerűen szép (mert kétségkívül az, és ez is egy nyomós érv), hanem kiakasztóan mutatja be a homofóbiát az AIDS felfedezése utáni tévhitekkel teli időszakban.

KÖNYVEK
(szintén csak a shippelt drágákat foglalom itt össze)

ENSEMBLE, C’EST TOUT (EGYEDÜL NEM MEGY)
~ Anna Gavalda ~
A könyv egy anorexiás festőnőről, egy felettébb zárkózott szakácsról, az ő magányos nagymamájáról, és egy dadogó, arisztokrata képeslapárusról szól. A vívódásukról, és arról, ahogy végül megmentik egymást, és megtalálják önmagukat. Ehhez vegyük hozzá az írónő gyönyörű stílusát, a fantasztikus karaktereket, és azt az erőt, amivel ez a könyv hatni tud az emberekre: ha egy dolgot kéne mondanom, ami igazán megváltoztatott, akkor ez lenne az.
[a belőle készült film pedig szintén csodálatos, viszont a könyv után egy kis csalódást fogtok érezni, vigasztalásul viszont ott van Audrey Tautou ]
[shippelt páros Camille és Frank, és mi-az-hogy-nem-slash]

GOOD OMENS
~ Terry Pratchett & Neil Gaiman ~
Aki ismerős slash körökben, azt hiszem, már hallott Aziraphael és Crowley zseniális történetét, ami: egyrészt, SHIP; másrészt: HUMOR. És nevetsz, és sírsz, de csak azért, mert nevetsz ///ennek volt értelme egyáltalán?/// és a felénél tartok, mert nos, föci tézére kéne tanulnom, meg olyan dolgokkal kéne elütnöm az időt, ami nem a Good Omens olvasása, de… *indiszkréten magához öleli a drágát, és rózsaszirmok hullanak a háttérben, és minden teljes idill* (︶ω︶)
[shippelt páros, hát persze, hogy Aziraphale meg Crowley]

THE HUNGER GAMES (ÉHEZŐK VIADALA)
~ Suzanne Collins ~
Disztópikus világ, rohadt mainstream, és komolytalan Young Adult könyvnek lett elítélve. Nem hiszem, hogy az, és igen, rengeteg hibát lehet találni benne, de végre egy fiataloknak (is) szóló könyv, ahol a női karakterek normálisak, a történet jó, és a futurisztika ellenére minden rohadtul igazi.
{shippelt páros Finnick meg Annie, és ez már megint nem slash, de. de. annyira szomorú a történetük, és. *sír* *zokog* *székeket dobál*}

LEGYEK URA
~ William Golding ~
Ez az a könyv, amihez legtöbbször nem fűzök hozzá semmit, hanem csak némán, nyöszörögve mutogatok rá, és ez jól is van így. (azért megsúgok annyit, hogy ne higgyétek azt, mint az egyik ismerősöm, hogy egy nagyon büdös gyerekről szól. k é r l ek)
{ hahaha, ugye nem gondoljátok komolyan, hogy nem shippeltem minden kicsi hipsztert össze-vissza? }

VÁNDORSÓLYOM KISASSZONY KÜLÖNLEGES GYERMEKEI
~ Ransom Riggs ~
Horrorisztikus képek, baljósló erőkkel felruházott gyerekek, és minden egyes szó tökéletesen a helyén van. *áradozik*
{ Enoch és Horace, jesszusom! }

SOROZATOK
(az a helyzet, hogy csak shippelt drágáim vannak, szóval...)

HOW TO GET AWAY WITH MURDER
Jelenlegi kedvenc, másfél nap alatt lemagolva, lehetetlenül valódi karakterek [mindenki], kánon slash páros, kreatív heti esetek, jogi egyetem, sokkoló plot twistek: a legjobb pedig az, hogy mindezt annyira ösztönösen, és logikusan hajtja végre, hogy minden egyes háromnegyed órás epizód után szavak nélkül marad az ember.
{ehm, shippelt párosok: Connor/Oliver [búúú], Frank/Laurel [bú], Rebbecca/Lila [búú], Annalise/Bonnie [ne mondjatok semmit, NE mondjatok semmit], de amúgy mindenki össze-vissza mindenkivel }

IN THE FLESH
Hipszter pasztell zombik allegóriaként az értelmetlen elítélésre, virágillatú brit falu, depresszív indie zene, és az egyik legcukorabb fandom a világon.
{ Kieren meg Simon, és kánon, és a harmadik évad életfeltétel, basszus. }

TRUE DETECTIVE
Sötét drogügylet a gyönyörű Louisiana világos tájain feat. dráma-dráma-dráma, és Matthew McConaughey arccsontjai.
{ Rust és Marty, naaa, valaki? }

SUPERNATURAL
Kezdődik egy szimpla horrorként, de már akkor több annál: a sorozat a családi összetartásról szól igazán, arról, hogy Dean, és Sam mindent át tudnak vészelni, vadásszanak egyszerűen csak bosszúálló szellemekre, démonokra, vagy magára Luciferre. A negyedik évadtól az angyalok is betársulnak, Dean itt találkozik a (mindenki szerint) imádnivaló, ballonkabátos boyfriendjével [aki mellesleg angyal] hogy aztán ők hárman, a Team Free Will szétrúgják mindenki seggét. Vagy… valami olyasmi.
A sorozat ereje egyértelműen a karakterekben lakozik, de ott van a csodálatos humor, a régi rockos hangulat, a mitológia, meg a rettenetesen összetartó, és befogadó rajongótábor is (ami a színészeknek is köszönhető. Mármint nincs olyan ember, aki ne szeretné M i s h a  C o l l i n s-ot. Meg ott van Jared, és Jensen is. Meg mindenki.)
(a sorozat a 9. évadtól viszont csak saját felelősségre nézhető. khm.)
{ Dean és Castiel szerelmi szálánál nincs gyönyörűbb dolog a világon. }

HANNIBAL
Will Graham profilozó, munkájaként gondolatban sorozatgyilkosok bőrébe bújik, hogy megoldja az eseteket. Szabadidejében kutyákat fogad örökbe, amúgy meg egy fancy motherfucker elcseszettül kócos hajjal, meg egy picikét elcseszettebb élettel, és azt akarom, hogy boldog legyen. A pszichiátere Hannibal Lecter, aki mindig menő öltönyöket hord, és elegáns vacsorákat tart… az általa meggyilkolt emberek húsából.
A történet az ő manipulációjáról szól; a dialógusok mesteriek, ez tipikusan az a sorozat, amit millószor végignéz az ember, és mindig talál valami új értelmet a szövegben. A látványvilág véresen gyönyörű, a színészi játék pedig egyszerűen zseniális. A rajongokról nem beszélünk: morbid humor, rengeteg fantasztikus fanfiction és fanart, amiket a lehetetlenül tehetséges showrunner, Bryan Fuller is szívesen böngész.
{ shippelt páros Hannibal/Will }

8TRACKS MIXEK
(a profilom itt érhető el)

S U P E R N A T U R A L fandomból:

war is never a cheap, dear - burningveins
Dean Winchester | southern gothic | folk | rock | sötét hangulatú

SCREAM - rileyjo
Destiel | pop-rock | lazítós | írjunk rá pornót!
(tipp: ne hallgassátok tömegközlekedés közben, mert amikor meg akarjátok nézni, hogy hány óra van, akkor előbukkan az a huncut kép, és egy néni mellettem a metrón túl sok ideig meredt rám felháborodottan, én pedig elég kellemetlenül éreztem magam)

Stardust - daelights
Destiel | pop | indie | kicseszettül szomorú

Hello Dean - winchesterdean
Destiel | indie | rettentő depresszív | volt egy időszak, amikor minden SPN angstot erre írtam |
(tipp: winchesterdean többi mixe is nagyon-nagyon jó, szóval kukkantsátok meg azokat is)

Flightless - benlafitte
bukott!Castiel | instrumentális | szomorú
(tipp: benlafitte szintén fantasztikus mixeket szokott készíteni, mindenesetre a borítóképeket biztos, hogy érdemes megnézni)

saving myself from ruin - gardenhaz
öngyűlölő&szerelmes Dean | indie | melankolikus

you make it look so easy - hunting-bees
annyira-de-annyira-Destiel | alternatív | kedvenc????

a little death - mishas
Destiel | alternatív | elektronikus | indie-rock | írjunk rá pornót!#2

I N  T H E  F L E S H fandomból:

and i need to be loved - simon-monroe
Simon tinédzserkori lejátszási listája | alternatív | post-punk | grunge

deathless death - mademoisellecter
Siren | akusztikus | indie

E G Y É B:

la nuit - dearjeeling
elektronikus | szintipop
(eddig azt hittem, hogy nem szeretem az elektronikus zenét, azonban mióta megtaláltam, gyakorlatilag ezen élek)

crash - hermionesbirds
instrumentális | gyönyörű | örök kedvenc
(az a helyzet, hogy ez eredetileg egy Twist&Shout fanmix, vagyis a Supernatural témához kéne tennem, de mivel azt a ficet nagyon nem szeretem, így nem hiszem, hogy lenne ott létjogosultsága, szóval itt van, és kész.)

afterlife - howlingss
instrumentális | elektronikus | ambient

a little party never killed nobody - queendoms
mindenki által ismert popzenék zenekari feldolgozása | és fantasztikus

flower girl - shearwaterr
halk | rettentő depresszív | indiebb nem is lehetne

gross - juilanna
boldog | alternatív | upbeat | szeretem

the theory of everything ~ full osd - nazn
az, aminek látszik | az egyik legszebb filmzene evör

vous avez les bananes ou les spleens - legolastrash
bajuszos macska!!44! | francia | pop | upbeat

éthéré - shearwaterr
instrumentális | klasszikus | nyugtató

FANVIDEÓK
(mindenfajta hozzászólás nélkül, mert nem szórakoztató, ahogy mindegyikhez hozzáfűzöm, hogy amúgy asdgfjhfl)

S U P E R N A T U R A L:
Crack/Vicces: #1 | #2 | Az örök “Cas Bakes Dean a Pie”
Sírni fogtok?: #1 | #2 | #3 | #4 | #5

I N  T H E  F L E S H:
Crack/Vicces: #1, de ez nagyon.
Sírni fogtok!: #1 | #2 | #3 | #4 | #5

H T G A W M:
Crack/Vicces: #1, i s t e n e m *sírva röhögő smiley helye*

YOUTUBE CSATORNÁK
(vloggerek, fanvideó-gyártók, akiket érdemes követni)

F A N V I D E Ó S O K:

V L O G G E R E K:

JÖJJÖN A KIBORÍTÓAN HÁLÁS RÉSZ!
Szóval, a lényeg annyi, hogy elmondhatatlanul örülök annak, hogy végül nekikezdtem ennek a blognak, és gyakorlatilag nem tudom, hogy mi lennék, vagy nem lennék nélküle, ebből következtetve nélkületek. Mert a Cup of Tea Fic elég logikusan nem jöhetett volna létre igazán, ha ti nem vagytok.

És legszívesebben elhívnék mindenkit teázni, mind a harminchét embert, akik nem rohantak el a blogról menten, sőt, fel is iratkoztak rá, mert látni akarom mindannyiótok cheesecake-fejét élőben is, és tudni akarom, hogy kik vagytok. És igazán, még köszöngetném nektek a visszajelzést, a kommentekben megfogalmazott lelkesedést, és mindent, de kínos vagyok, meg zavart, ilyenkor pedig leginkább nem tudok semmi értelmeset írni, de talán nem is érdemes, mert a lényeg annyi, hogy k ö s z ö n ö m, igazán, boldogságtól reszketve, nagyon-nagyon-nagyon.

Kommentben pedig nagyon-nagyon várom a ti kedvenceiteket: ha esetleg rajta van a listán, akkor azért, hogy együtt fangirlködjünk rá, ha nincs, akkor pedig pontosan azért, hogy én is utánanézzek, és újból együtt fangirlködjünk rá.c:

Címkék:

2015. március 4., szerda @ 23:24 / 4 tejbegríz


« régebbiek újabbak »



Copyright ©. Layout by TeaCakeHouse.
Please view with Google Chrome in a screen resolution of 1280 x 800.
Picture from: Tumblr All rights reserved 2011 - Infinite.